O superbacterie rezistenta la toate antibioticele cunoscute si care poate provoca infectii severe si chiar moartea se raspandeste in spitalele din intreaga lume, avertizeaza oamenii de stiinta din Australia, citati de AFP.

Cercetatorii de la Universitatea din Melbourne au descoperit ca trei tulpini ale unei bacterii sunt rezistente la toate antibioticele de pe piata. Acestia au studiat probe din 10 tari, 78 de spitale, inclusiv din Europa.

Bacteria, cunoscuta sub numele de Staphylococcus epidermidis, se gaseste in mod natural pe pielea umana si, cel mai frecvent, infecteaza persoanele in varsta sau pacientii care au implantate materiale prostetice.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a avertizat ca rezistenta la antibiotice reprezinta o amenintare enorma la adresa sanatatii la nivel mondial, potrivit Hotnews.

Rezistenta la antibiotice, numita si antibiorezistenta, apare atunci cand bacteriile evolueaza si devin rezistente la antibioticele utilizate pentru tratarea infectiilor, conform OMS. Acest flagel mondial este legat in special de consumul in exces de antibiotice si de utilizarea gresita a lor.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.