Social 31 August 2018 13:21
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Limbii Romane.

"MAE se alatura, ca in fiecare an, institutiilor statului roman care marcheaza, la 31 august, sarbatorirea Zilei Limbii Romane.

Sarbatoarea dedicata acestui element fundamental al profilului identitar al poporului roman capata valente simbolice deosebite in anul Centenarului Marii Uniri, indemnand, totodata, la diversificarea modalitatilor privind cultivarea si imbogatirea mostenirii noastre lingvistice in randurile tinerelor generatii si ale iubitorilor limbii romane din intreaga lume.

MAE acorda o atentie sporita consolidarii retelei lectoratelor de limba, cultura si civilizatie romaneasca din strainatate, initiind sau sprijinind demersurile pentru dezvoltarea acesteia. De asemenea, misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei faciliteaza extinderea Proiectului Ministerului Educatiei Nationale privind predarea cursului de limba, cultura si civilizatie romaneasca in unitati de invatamant din state membre ale Uniunii Europene (LCCR). Pe linia sustinerii si incurajarii studiului limbii romane se inscrie si programul de burse acordate de catre statul roman, prin intermediul MAE, prin care beneficiarii acestor burse urmeaza studiile in limba romana.

Misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei organizeaza, in aceste zile, manifestari variate pentru aniversarea Zilei Limbii Romane, devenita o traditie a activitatii de diplomatie publica si culturala", se arata intr-un comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.