Social 30 August 2018 17:06 de Clara Vacaru
Peste 500 de cupluri vor primi vouchere pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro, in cadrul Programului FIV - "O sansa pentru cuplurile infertile", iar alte aproape 100 de dosare inscrise in program vor fi analizate in perioada urmatoare.

Potrivit unui comunicat de presa remis joi AGERPRES de Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, peste jumatate din voucherele pentru cuplurile infertile inscrise in programul FIV au fost acordate.

In doua luni si jumatate, 510 cupluri au obtinut aprobarea pentru a primi vouchere pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro, alte aproape 100 de dosare vor fi analizate in perioada urmatoare, iar patru au fost respinse, mentioneaza sursa citata.

Sprijinul financiar acordat de Primaria Capitalei pentru cuplurile infertile este de circa 3.000 euro, pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro.

1.000 de cupluri din Bucuresti - care au indicatie medicala pentru FIV, iar varsta partenerei este intre 24 si 45 de ani - pot obtine acest ajutor financiar.

Conditiile pentru a beneficia de acest sprijin sunt incluse in regulamentul postat pe site-ul ASSMB, la sectiunea Proiect FIV sau direct pe www.fiv.assmb.ro.

Banii se acorda sub forma de vouchere, in doua etape: 4.600 de lei pentru medicamente si 9.200 de lei pentru procedurile medicale.

Proiectul "O sansa pentru cuplurile infertile" se deruleaza in farmaciile si in unitatile sanitare specializate in FIV, care, conform regulamentului, au indeplinit criteriile de eligibilitate. Lista acestora este afisata pe site-ul www.assmb.ro. 172 de farmacii si 8 clinici au intrunit criteriile de eligibilitate pentru a fi admise in proiect.

Programul, derulat de Primaria Capitalei prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, a inceput pe 14 iunie si se va incheia in decembrie 2019.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.