Social 27 August 2018 10:30
Hidrologii au emis o avertizare cod galben de inundatii valabila pentru bazine hidrografice din unsprezece judete, pana marti la ora 10.00

Codul galben de inundatii a fost emis de hidrologi in bazine hidrografice din judetele Hunedoara, Arad, Bihor, Alba, Cluj, Sibiu, Timis, Caras Severin, Mehedinti, Gorj si Dolj.

Ca urmare a precipitatiilor prognozate si propagarii se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie”, anunta hidrologii, potrivit News.ro.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri mici din judetele Timis, Caras-Severin, Hunedoara si Gorj”, precizeaza hidrologii.

De asemenea, meteorologii anunta ca pana luni seara, la ora 23.00, este in vigoare si o avertizare cod galben de instabilitate atmosferica accentuata - cu ploi abundente, descarcari electrice si grindina - valabila pentru 25 de judete. Sunt asteptate cantitati de precipitatii ce vor depasi 60 de litri pe metru patrat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.