Social 26 August 2018 16:19 de Clara Vacaru
Procurorul general, Augustin Lazar, a declarat, duminica, la RFI, ca cifra de 3.400 de magistrati care apar a fi verificati de catre Directia Nationala Anticoruptie in ultimii patru ani este ”o manipulare”, avand in vedere ca sunt dosare deschise in urma unor plangeri depuse de inculpati, in baza liberului acces la justitie.

Se face caz si se manipuleaza foarte mult o cifra – care a fost ceruta de Inspectia Judiciara de la DNA - cu mai multe mii de procurori si judecatori care, pasamite, ar fi avut dosare la DNA. O sa vedeti ca, in urma verificarilor pe care le-am facut in Ministerul Public, o sa venim cu o cifra mai mare de procurori si judecatori care au avut, pasamite, dosare in Ministerul Public”, a spus, duminica, A|ugustin Lazar, la RFI.

Procuroul general a explicat de unde provin aceste cifre.

Din pacate, in ultimii ani, niciun inculpat nu a ezitat sa depuna plangere impotriva politistului care a inregistrat dosarul penal, a procurorului care a exercitat actiunea penala si a judecatorului sau judecatorilor care, pasamite, in mod abuziv, i-au condamnat. Asa avem noi mii de dosare in baza liberului acces la justitie care este inteles in aceasta maniera penibila de anumite persoane”, a mai spus Lazar, potrivit News.ro.

El a explicat ca la fiecare denunt de deschide o ancheta.

Iata cum se manipuleaza o statistica, aratand ca acele mii de procurori si judecatori ar fi fost tinuti pentru a fi santajati la momentul oportun. De cine? De DNA care de-asta ar fi obtinut atatea condamnari. Ei, bine, este o manipulare pentru persoane care sunt de conditie intelectuala foarte modesta, presupun”, a mai spus Lazar.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a verificat peste 3.400 de magistrati in ultimii patru ani, cei mai multi fiind judecatori.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.