Social 23 August 2018 12:33 de Clara Vacaru
Avocatul Cristian Sarbu a explicat, la Digi 24, ca, din punct de vedere teoretic, notiunea de tentativa de omor inseamna ca o persoana – infractorul - actioneaza in asa mod incat provoaca leziuni la nivelul organelor vitale ale victimei, foloseste instrumente ori procedee specifice pentru a cauza moartea victimei.

„Din ce am auzit in emisiune, nu vorbim de tentativa de omor, nu vad niciun element care sa ma duca pe mine ca jurist in dreptul penal intr-o asemenea maniera.

Vorbim de lucruri clare aici, de elemente clare, cand cineva se pregateste sa omoare pe cineva si independent de vointa lui nu s-a produs acel efect. Daca acum eu merg pe strada si cineva trece pe langa mine, dar nu se intampla nimic, aia nu e tentativa. Tentativa de omor e atunci cand iti uiti cutitul in cineva pentru a-l omori. Daca victima nu moare e norocul lui. Daca vrei sa omori pe cineva cu un cutit il infigi in el.

Daca arunci un cutit in alta parte aceea nu e tentativa de omor”, a explicat avocatul, la Digi24.

Cristian Sarbu s-a referit si la declaratia lui Liviu Dragnea privind semnele de amenintare pe care le-ar fi primit cu degetul la gat: „Amenintare este cea care se face vocal. Si daca trecea prin piata cand erau evenimentele respective, toti l-ar fi amenintat, dar sa facem diferenta, tentativa de omor e un lucru grav”.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.