Social 23 August 2018 09:58
La doar o zi dupa ce presedintele PSD, Liviu Dragnea, a dezvaluit ca a fost tinta unei tentative de asasinat, Ambasada Suediei la Bucuresti a postat pe pagina de Facebook o scurta poveste despre asasinarea regelui suedez Gustav al III-lea la un bal mascat, in anul 1792, informeaza hotnews.ro.

"Cinci conspiratori si o tentativa de asasinat la opera. Da, s-a intamplat pe 16 martie 1792 in timpul balului mascat de la Opera Regala din Stockholm, organizat de regele Gustav III. La scurt timp dupa ce a ajuns la bal, Gustav III a fost inconjurat de 5 membri ai aristocratiei si impuscat. Regele a murit cateva zile mai tarziu din cauza ranilor", a aratat Ambasada Suediei, care de asemenea a si raspuns unor comentarii ironice.

"Bine, dar au fost platite de Soros?", a intrebat un utilizator. Raspunsul reprezentantilor misiunii diplomatice: "Nu exista nimic in cartile de istorie care sa indice ca o persoana cu acest nume a finantat tentativa de asasinat".

"O bucata mare de istorie. Dar daca ar fi fost doar 4 de asasini, multe, multe monumente mai impresionante ar fi fost construite de bietul rege Gustav", comenteaza altcineva. "Poate. Nu vom sti niciodata", a subliniat Ambasada.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.