Social 21 August 2018 12:42
Raed Arafat sustine ca, in fisele protestatarilor care au cerut in acea seara primul ajutor de la echipajele SMURD aflate in Piata Victoriei, "s-a trecut acolo ca au fost expusi gazelor", insa, in cazul barbatului care a murit cateva zile mai tarziu, "s-au trecut epistaxisul si hipertensiunea".

"​Cel mai probabil, a fost un episod medical separat, care nu are corelare cu ceea ce a fost pe 10 august", a declarat seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, cu privire la decesul barbatului din Turnu Magurele care a participat la protestul din 10 august si a murit, in noaptea de 19 spre 20 august, la Spitalul din Alexandria.

Raed Arafat a mai sustinut, la audierile de marti din Comisia de Aparare a Camerei Deputatilor, care au ca tema violentele din 10 august, ca barbatul a ajuns la spital, cu varsaturi, la 4 zile dupa protest, ceea ce, in opinia sa, arata ca "este putin probabil" ca starea sa sa aiba legatura cu substantele inhalate in Piata Victoriei. Acesta admite ca doar acestea sunt datele pe care le are pentru moment, iar cauza insa cauza exacta a decesului va fi cunoscuta in urma autopsiei.

"Faptul ca varsaturile au aparut la 4 zile dupa arata ca este putin probabil (sa existe o legatura cu substantele inhalate la protest - n.red.)", sustine Raed Arafat.

"Corelarea dintre substante (de la protest - n.red.) si starea pacientului, la acest moment, nu pot sa o gasesc. Autopsia ne va spune cauza decesului. Daca se gaseste o corelare, va fi gasita de medicii care fac autopsia", afirma Arafat.

"Cel mai probabil, a fost un alt episod medical separat, care nu are corelare cu ceea ce a fost pe 10 august. Ceea ce iese de la autopsie poate sa arate altceva, dar astea sunt datele pe care le am acum", a incheiat Raed Arafat, potrivit Hotnews.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.