Social 21 August 2018 12:04
Unul dintre protestatarii raniti la protestul din 10 august, pe numele sau Doru Oprea, a scris pe Facebook ca in urma internarii la Spitalul Municipal din Bucuresti a contractat o infectie cu bacteria Clostridium.

UPDATE - 17:40 Conducerea Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) a anuntat, marti, demararea unei anchete.

Referitor la informatiile aparute in mediul virtual cu privire la anumite analize ale pacientului Oprea Doru, internat in institutia noastra in urma participarii la mitingul de protest din data de 10 august, facem precizarea ca aceste date de laborator trebuie corelate cu contextul clinic al pacientului si, evident, si cu alte constante biologice crescute. Avand in vedere faptul ca in populatia generala exista purtatori asimptomatici Clostridium Difficile (intre 5-15 la suta), nu putem afirma cu certitudine ca domnul O.D. nu face parte din aceasta categorie de populatie, iar in contextul unei imunitati scazute, aceasta tulpina sa se activeze”, au transmis, marti, reprezentantii SUUB.

Potrivit acestora, pacientul a avut nevoie de ”antibioprofilaxie cu spectru larg pentru plaga de la nivelul coapsei”, ceea ce reprezinta ”factori de risc pentru infectia cu Clostridium Difficile”.

Daca buletinul de analize ce a aparut in mediul virtual se coreleaza cu starea clinica si cu constante biologice modificate, aceasta infectie se datoreaza doar antibioprofilaxiei cu cefalosporine si nu altor cauze. Precizam ca s-a dispus o ancheta epidemiologica in Cectia de Chirurgie Plastica unde pacientul a petrecut ultima parte a perioadei de spitalizare”, au mai precizat reprezentantii unitatii medicale.

Infectia cu Clostridium, bacteria care apare in fisa de analize, nu este tipic intra-spitaliceasca, ci este o reactie a organismului fata de o terapie intensiva cu antibiotice.

Citeste si:
Elev din Michigan și-a ucis 3 colegi și a rănit alți opt, inclusiv...
Un elev din Michigan și-a...

Sambata am fost externat de la Municipal si am plecat la Timisoara. In noaptea de sambata spre duminica am inceput sa fac febra, frisoane tot ce trebuie. Duminica am fost la Spitalul V Babes din Timisoara cu probe pentru analize dar mi s-a spus ca nu e nimeni si sa revin dimineata. Azi dimineata am dus probe la Synevo si acum am luat rezultatele: clostridium. Cica e o bacterie cu care trebuie sa ma lupt acum”, a scris Oprea pe Facebook, potrivit G4media.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.