Social 20 August 2018 11:44 de Clara Vacaru
Daca faci parte din comitetul asociatiei de locatari si a venit timpul pentru o serie de investitii inspirate in scarile de bloc, ce pot oferi siguranta, eficienta energetica si confort atat locatarilor, cat si celor care vin in vizita, trebuie sa citesti pana la final acest articol.

Conform legii, scara blocului sau condominiul este domeniu public, insa proiectele de amenajare sau renovare a acestui spatiu sunt permise, atat timp cat sunt votate in cadrul sedintelor de locatari. Pana la urmatoarea intalnire a vecinilor de pe scara, iata cateva teme asupra carora sa reflectezi, pentru ca reprezinta o serie de investitii inspirate in tehnologie. Iata despre ce este vorba mai exact:

Camere de supraveghere in scara blocului
Lift hidraulic in scara blocului
Senzori de lumina in scara blocului

Camere de supraveghere in scara blocului

Nimic nu se compara cu o scara de bloc linistita. Ce poti face pentru a spori siguranta pe scara blocului, tinand cat mai departe de acest perimetru hotii, raufacatorii si scandalagiii. Cu o investitie minima in camere de supraveghere, instalate atat la intrarea in scara de bloc, dar si la fiecare etaj, vecinii tai vor resimti mai multa siguranta, atat pe timpul zilei, cat si pe timpul noptii.

In functie de bugetul investit, se pot instala camere de supraveghere ce inregistreaza doar video, audio-video, sau camere de supraveghere ce pot transmite direct pe un device (smartphone, tableta, desktop) absolut toate evenimentele ce au loc in scara blocului. Mai mult decat atat, imaginile inregistrate in acest spatiu pot constitui probe extrem de pretioase pentru organele legii, in cazul savarsirii unei infractiuni in scara de bloc.

Lift hidraulic in scara blocului Un lift hidraulic este extrem de potrivit pentru cladirile rezidentiale mici, cu un trafic mediu. Cumpararea unui lift hidraulic pentru scara de bloc vine la pachet cu o serie de avantaje, ce tin nu doar de ordin estetic, ci ofera si certitudinea unei sigurante sporite, a unui confort simtit la fiecare utilizare, precum si a unui consum redus. Principiul ce sta la baza functionarii unui ascensor hidraulic este incredibil de simplu: deplasarea pe verticala a cabinei se face doar cu ajutorul unui sistem de ridicare cu piston.

Citeste si:
Un nou design și tehnologii inovatoare în timpul dușului
Un nou design și tehnologii...

De aceea, caracterul ergonomic al intregului ansamblu il face atat de potrivit pentru un proiect de modernizare tehnologica in scara de bloc. Mai mult decat atat, un lift hidraulic prezinta un consum redus, lucru extrem de important pentru bugetul unei asociatii de locatari, iar zgomotul emis de un astfel de lift este cu mult mai mic fata de alte ascensoare.

Senzori de lumina in scara blocului Tot la capitolul EFICIENTA ENERGETICA in scara de bloc, se pot instala senzori de lumina. Se vor observa rezultate semnificative inca din prima luna, iar principiul dupa care functioneaza un senzor de lumina in scara de bloc este cat se poate de simplu: celulele electrice din componenta sa sunt actionate fotoelectric, in momentul in care este semnalata miscare semnificativa in aria acestui dispozitiv.

De obicei, dupa 30 de secunde de la aprindere, lumina se va stinge automat. Iata ce beneficiu extrem de important pentru facturi cu energia electrica mult mai mici, luna de luna.

Citeste si:
Clipe de groază pentru Nicole Cherry. Cântăreața a rămas blocată în...
Clipe de groază pentru Nicole...

Prin doar cateva investitii inspirate in tehnologie, viata locatarilor dintr-o scara sau dintr-un bloc are numai de castigat. De aceea, este extrem de important sa se puna in balanta costurile vs beneficiile ulterioare pe termen lung, iar aceste cheltuieli sa fie dezbatute si intelese in cadrul sedintelor pe care asociatia de locatari le organizeaza periodic.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.