Social 20 August 2018 11:54
Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a vorbit duminica despre discutia pe care a avut-o cu femeia jandarm care a fost lovita de protestatarii violenti la protestul din 10 august din Piata Victoriei, mentionand ca aceasta i-a spus ca a scapat cu viata din acel incident datorita colegului sau, care s-a intors dupa ea si a protejat-o cu scutul. De asemenea, Carmen Dan o sfatuieste sa discute cu oameni care o pot ajuta ca sa treaca de acest soc psihic pe care il traieste in continuare.

"Stiu ce soc, ce trauma a suferit Stefania. In perioada urmatoare trebuie sa discute cu oameni care o pot ajuta ca sa treaca de acest soc psihic pe care il traieste in continuare. (...) A insistat si sper sa nu se supere pe mine ca spun asta, sa imi spuna ca ea traieste pentru ca a existat langa ea colegul ei. Pentru ca, daca vizualizati cu atentie imaginile, veti vedea ca el tine scutul lui deasupra Stefaniei, protejand-o, in timp ce el primea lovituri, nemaitinand cont de instinctele de autoaparare. Ea insista in a-mi spune ca a scapat cu viata ca prin urechile acului datorita lui Marius", a declarat ministrul Carmen Dan duminica seara la Antena 3, citat de News.ro

Potrivit ministrului de Interne, cei doi jandarmi faceau parte din detasamentul trimis in ajutorul unor echipaje de politie care au fost blocate de mai multi protestatari in zona unui fastfood. La un moment dat femeia jandarm a cazut, iar colegul acesteia s-a oprit sa o ajute, insa in acest fel cei doi s-au izolat de ceilalti jandarmi.

"Stefania si colegul ei s-au izolat. De fapt, Stefania s-a impiedicat, colegul ei s-a aplecat si el s-a intors sa o ajute, si atunci s-a intamplat acea scena care, va spun sincer, pe mine m-a socat. As vrea sa aiba cineva curiozitatea doar sa numere loviturile primite doar de la un singur barbat, si ma refer la acel barbat in tricou verde. Loviturile directe asupra Stefaniei fara casca. Norocul a fost ca, desi nu a mai avut casca, a avut echipamentul de protectie care a atenuat socul acelor lovituri”, a explicat Carmen Dan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.