Social 17 August 2018 12:51
Administratia Nationala de Meteorologie a prelungit infomarea meteo de vreme instabila pana duminica seara.
"In perioada 17-19 august, in cursul dupa-amiezilor si serilor, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin ploi ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie si izolat grindina. In intervale scurte de timp se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi local 20 l/mp si izolat 30...40 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala pe arii relativ extinse in zona de munte si cu caracter local in cursul zilei de vineri indeosebi in Crisana, Maramures, Transilvania, Moldova si Muntenia, iar sambata in special in centrul si nord-estul teritoriului. Duminica instabilitatea atmosferica se va manifesta in sudul, estul si partial in centrul tarii.

In regiunile sudice si sud-estice, mai ales in dupa-amiezile de vineri si sambata, disconfortul termic va fi ridicat, cu valori ale indicelui temperatura-umezeala (ITU) ce vor depasi local pragul critic de 80 de unitati", arata meteoorlogii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.