Social 17 August 2018 11:43 de Clara Vacaru
Premierul Viorica Dancila a trimis o scrisoare catre Jean-Claude Juncker si Frans Timmermans, presedintele, respectiv vicepresedintele Comisiei Europene, prin care sustine ca protestele din 10 august au fost o incercare de daramare a guvernului.

Informatia a fost publicata de jurnalistul Ovidiu Vanghele de la Centrul de Investigatii Media, care sustine ca a intrat in posesia documentului, scrie Digi24.

In scrisoare sunt si acuzatii la adresa presedintelui Klaus Iohannis, caruia i se reproseaza faptul ca nu si-a mai indeplinit rolul de mediator in societate si ca a facut apel la continuarea protestelor. De asemenea, textul documentului ia si apararea fortelor de ordine, despre care se afirma ca au actionat conform legii.

Astfel, evenimentul din data de 10 august nu a mai avut organizatori, fapt ce a dat posibilitatea participarii unor manifestanti care au instigat la actiuni violente. Au fost incercari repetate de intrare in sediul guvernului, de fortare a cordoanelor de jandarmi si de intimidare a unor obiective in spatiul public. In aceste conditii, fortele de ordine au intreprins demersuri de oprire a violentelor in conformitate cu legislatia in vigoare, iar fata de plangerile unor demonstranti care au reclamat faptul ca au fost victimele unor abuzuri, au fost demarate anchete cu privire la faptele semnalate”, se arata in fragmentele din scrisoare publicate de Ovidiu Vanghele.

Informatia publicata de jurnalistul Ovidiu Vanghele a fost confirmata ulterior de surse guvernamentale si pentru G4Media.ro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.