Social 15 August 2018 14:25 de Clara Vacaru
Politia Capitalei a prezentat un punct de vedere fata de situatia aparuta dupa ce un agent de politie rutiera i-a cerut, luni, unui sofer care circula pe o strada din Sectorul 1 al municipiului Bucuresti sa dea jos de pe autoturism un drapel tricolor.

Potrivit unui comunicat de presa al Politiei Capitalei, masura a fost luata pe motiv ca hampa (suportul) steagului "depasea cu mult banda de circulatie pe care se deplasa" si "nu a existat niciun moment vreo problema legata de afisarea simbolului national".

"Ofiterul care coordona activitatea rutiera in zona a transmis politistilor aflati in teren sa i recomande conducatorului auto sa introduca drapelul in interiorul masinii, avand in vedere ca prin modul in care era amplasat exista riscul de a acrosa alte autoturisme, motociclete sau pietoni, dimensiunea hampei depasind banda sa de circulatie", se arata in comunicatul Politiei Capitalei.

Reprezentantii Politiei sustin ca soferul respectiv "nu a fost sanctionat contraventional si nu a existat niciun moment vreo problema legata de afisarea simbolului national, ci strict de zona de siguranta rutiera".

"Reiteram faptul ca nu este interzisa amplasarea drapelelor pe autovehicule, dar ele trebuie pozitionate astfel incat sa nu stanjeneasca vizibilitatea sau sa ii puna in pericol pe ceilalti participanti la trafic", se mai precizeaza in comunicatul remis de Politia municipiului Bucuresti.

Un sofer care avea un steag atasat de masina a fost oprit in trafic, luni, in zona Pietei Romane din Bucuresti si determinat sa dea jos tricolorul pe motiv ca, prin dimensiunile acestuia, stanjeneste traficul rutier.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.