Social 14 August 2018 10:17
Amnesty International solicita autoritatilor romane investigarea acuzatiilor de folosire excesiva a fortei de catre Jandarmerie impotriva manifestantilor, informeaza digi24.ro.

"Autoritatile romane trebuie sa efectueze imediat anchete independente si impartiale, realizate de instante civile, in ceea ce priveste acuzatiile referitoare la utilizarea inutila si excesiva a fortei de catre Jandarmerie contra protestatarilor la manifestatia din 10 august, desfasurata la Bucuresti, si sa-i aduca pe toti cei suspectati de comiterea de infractiuni in fata justitiei, in cadrul unor procese corecte", se arata intr-un comunicat.

In egala masura Organizatia Amnesty International se declara "profund ingrijorata de acuzatiile referitoare la folosirea unor substante chimice iritante pentru dispersarea manifestantilor si de anuntul autoritatilor potrivit carora anchetele vor fi conduse de Parchetul Militar".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.