Social 13 August 2018 15:11
In urma evenimentelor de vineri, Custodele Coroanei, principesa Margareta, a transmis un mesaj mentionand ca "recentele violente din Bucuresti au afectat unitatea nationala si reputatia internationala", informeaza stirileprotv.ro.

"Avem libertatea sa credem ce vrem fiecare despre recentele violente din Bucuresti, dar putem fi unanimi in convingerea ca ele au afectat unitatea nationala si reputatia noastra internationala. Acesta doar cu cateva luni inainte ca tara noastra sa asume presedintia Uniunii Europene. Niciun om cu inima din aceasta tara nu poate fi bucuros sa vada cum ne facem rau noua insine.

Regele Mihai si cu mine am cunoscut bine, in ultimii treizeci de ani, ce inseamna sa mergi prin lume pentru a sustine cauza tarii tale si sa fii primit cu un zambet ironic. Romanii care traiesc departe de patrie simt o datorie fata de ea si de concetatenii de acasa. Lor le lipseste Romania si isi doresc sa contribuie, cu demnitate, la prosperitatea ei. Datoria noastra este sa-i primim cu respect si sa-i incurajam sa-si indrepte buna intentie in directii constructive.

Dreptul de a iesi in strada si de a-si face cunoscute aspiratiile civice este de neatins. El nu are nimic de-a face cu agresivitatea, ci cu speranta si cu libertatea. Violenta nu este acceptabila. Chiar daca cei care dau dovada de brutalitate sunt putini, ei pot distruge complet rostul vocii publice.

Doresc tuturor celor afectati de violentele din 10 august, de orice parte a baricadei s-au aflat, insanatosire grabnica. Deplang suferinta tuturor celor care au fost brutalizati in aceste zile. Singura cale acceptabila este ca manifestantii si fortele de ordine sa se respecte unii pe altii.

Cand romanii l-au condus pe Regele Mihai pe ultimul drum, felul in care sutele de mii de oameni s-au comportat unii cu altii, in aceste zile, a uimit intregul continent. Nu numai prin iubirea care se simtea in aer, ci si pentru ca ei proiectau viitorul european al Romaniei, energic, echilibrat, responsabil si unit intr-o lume plina de egoism si de gesturi nedemne. Prin dialog civic, cu idealismul tinerilor romani si cu energia si resursele diasporei, tuturor romanilor fata de tara noastra putem sa ne cladim un viitor mai bun pentru familiile noastre si sa impunem respectul Europei pentru natiunea noastra", se arata in mesajul Custodelui Coroanei.

Citeste si:
Efectele economice ale războiului din Israel. Violențele vor...
Efectele economice ale...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.