Social 13 August 2018 11:27
Mai multe persoane s-au prezentat luni la Parchetul Militar in vederea depunerilor unor plangeri penale in urma evenimentelor petrecute vineri seara la mitingul Diasporei.

Radu Florin Nicusor, unul dintre manifestanti, le-a povestit jurnalistilor cum a decurs interventia fortelor de ordine.

"Vineri seara am fost la protest, in partea pietei de unde nu s-a aruncat cu pietre. Cand s-a dat ordin pentru evacuarea pietei, toata lumea a fugit. A venit bariera de jandarmi, am ales sa stau pe loc, pentru ca nu reprezentam un pericol pentru nimeni. Am ridicat mainile, m-am intors cu spatele si apoi m-am pus mainile la ceafa. In momentul in care a venit bariera de jandarmi, m-au lovit in cap, in umar, in mana. Au vrut sa ma interneze la Floreasca, dar am refuzat. Mi-am luat un dosar medical (...) Am manifestat pasnic. Vrem sa se schimbe ceva in tara asta. Am considerat ca asa se poate schimba (...)

Sunt oarecum de acord si cu Jandarmeria, pentru ca, dupa ce am trecut de bariera de jandarmi, tot un jandarm m-a ajutat sa ajung la ambulanta si am vazut bucati de bordura aruncate, pietre mari. Sa fiu sincer, in locul lor as fi procedat la fel in momentul in care au primit ordin de evacuare (...) Am o rana la cap. Nu aveam de ce sa ripostez. Am injurat, intr-adevar, jandarmii", a declarat barbatu, citat de romanialibera.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.