Social 13 August 2018 09:20
Aproximativ o suta de angajati ai termocentralei Mintia au declansat luni dimineata un protest spontan, in curtea intreprinderii, nemultumiti de informatiile potrivit carora producatorul de energie ar urma sa functioneze, in viitor, doar cu un grup energetic, care va folosi numai gaz metan.

UPDATE 11:17- Protestul energeticienilor de la termocentrala Mintia s-a incheiat dupa aproape trei ore; sindicatele se vor adresa vicepremierului Viorel Stefan

UPDATE 09:57
- Protestatarii de la termocentrala Mintia au blocat, luni dimineata, pentru cateva minute, Drumul National 7, ei plimbandu-se pe trecerea de pietoni situata la intrarea spre sediul intreprinderii. Pe ambele sensuri de mers s-au format coloane de masini, insa, dupa un timp, oamenii s-au retras pe marginea drumului si situatia traficului a revenit la normal.

La protest iau parte angajati ai sectoarelor de intretinere si reparatii care au lucrat in schimbul de noapte si o parte dintre cei care au venit la lucru in cursul diminetii, liderul sindical mentionand ca restul salariatilor nu pot lasa instalatiile nesupravegheate.

"Avem informatii ca la termocentrala Mintia va mai functiona un singur grup - grupul energetic numarul 3, cu conversie pe gaz metan. Acesta va functiona pana in anul 2024, dupa care nu se stie ce se va intampla cu el. Celelalte cinci grupuri energetice vor fi lichidate, adica vor fi trimise la fier vechi", a declarat, pentru Agerpres, presedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Istoc.

Oamenii au solicitat prezenta vicepremierului Viorel Stefan la termocentrala Mintia, apreciind ca Memorandumul negociat dupa protestul energeticienilor din luna martie nu a fost respectat.

"Ministerul Energiei promoveaza altceva decat a promis vicepremierul Viorel Stefan in Memorandumul pe care l-am semnat in luna martie. Din ceea ce s-a scris acolo nu s-a indeplinit nimic", a punctat liderul sindical.

Acesta a mai spus ca angajatii termocentralei Mintia nu au certitudinea ca li s-au achitat contributiile sociale, desi banii le-au fost retinuti pe statele de plata.

Termocentrala Mintia face parte din Complexul Energetic Hunedoara si numara peste 700 de angajati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.