Social 12 August 2018 22:45
Cei doi barbati arestati preventiv pentru ca au agresat jandarmi la protestul de vineri si-au recunoscut vinovatia in fata judecatorilor si au sustinut ca s-au retras in momentul in care au aflat ca este vorba de o femeie jandarm, a declarat duminica avocatul acestora, Maria Parlog.

Ea a mai spus ca cei doi au dat cu pumnii in scutul barbatului jandarm, iar Ionut Liviu Cojoaca se afla sub influenta bauturilor alcoolice.

Ionut Liviu Cojoaca si Claudiu Mihai Dobre au fost arestati preventiv pentru 30 de zile, in urma unei decizii a Judecatoriei Sectorului 1. Ei fac parte din grupul de protestatari care a atacat-o vineri pe femeia jandarm si pe un coleg al acesteia.

"Ei au fost acolo din curiozitate si au ajuns intr-o astfel de situatie grava, foarte neplacuta. S-a emis un mandat pe 30 de zile. Inculpatii au facut contestatie (...). In momentul in care au aflat ca este o persoana de sex feminin, ambii au declarat ca s-au retras. Au fost mai multe persoane si asta se vede pe filmare. Apar, printre altii, si ei. Au avut o atitudine de recunoastere si de regret, amandoi au fost...cel putin Cojoaca a fost sub influenta bauturilor alcoolice (...). In momentul in care ei au dat acele lovituri de pumn in scut, ce doi jandarmi erau inca in picioare (...) Ei nu au dat in jandarmi, au dat in scutul baiatului jandarm. Am inteles ca, intre timp, fata pierduse scutul in invalmaseala (...) Cojoaca este un fan stelist. Nu face parte din nicio galerie. Merge la meciuri ocazional. Niciunul nu are cazier", a spus avocata, la iesirea din instanta, potrivit Agerpres.

Intrebata cum au justificat cei doi barbati loviturile date cu pumnii, Maria Parlog a detaliat: "Este un gest la care, in momentul acesta, nu puteti sa-i gasiti o justificare. Acolo s-a intamplat o invalmaseala, acolo s-a intamplat ceva, care a condus la aceste lucruri neplacute si grave. Neplacute atat pentru cei doi jandarmi, care se afla acum cu vatamari corporale, cat si pentru ei, care se afla sub masura arestului (...). Evident ca le pare rau. Ca sa ajungi acolo din curiozitate, sa vezi cum se desfasoara o manifestatie sau un protest si sa ajungi sa executi un mandat de 30 de zile, cum sa nu iti para rau? Au facut contestatie. Ei si-au dorit control judiciar sau arest la domiciliu".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.