Social 12 August 2018 22:26
Continutul inalt de antioxidanti si compusii bioactivi din fructele rosii contribuie la prevenirea si tratarea cancerului, potrivit medicului mexican Lina García Mier, citat marti de EFE.

Cercetatoarea si coordonatoarea laboratorului farmaceutic si biotehnologic de la Universidad del Valle de México (UVM) Campus Querétaro subliniaza intr-un comunicat ca studiul realizat asupra unor fructe ca zmeura, capsuni, mure, afine, fragi sau struguri a relevat ca acestea au proprietati anticancerigene.

In articolul sau "Proprietati fitochimice si farmaceutice ale fructelor rosii", publicat in Handbook of food bioengineering, autoarea noteaza ca aceste fructe au un continut inalt fitochimic, in special de flavonoide si antocianine.

"Acesti compusi au o activitate antioxidanta: combat stresul oxidativ (un proces de deteriorare celulara), declansat de diferite boli cronice", potrivit specialistei. García Mier precizeaza ca aceste fructe reduc deteriorarea provocata ADN, potenteaza repararea ADN si reduc stresul oxidant, inflamatia si angiogeneza".

"Acesti compusi bioactivi sunt benefici corpului uman, avand efecte anticancerigene", noteaza experta.

Potrivit ei, resveratrolul (un fitochimic care se gaseste in struguri, capsuni si alune) inhiba cresterea celulelor cancerului de san si blocheaza dezvoltarea celulelor canceroase. De asemenea murele si capsunele sunt importante surse de antocianine cu proprietati antioxidante, precum si de acid galic si acid elagic, care au proprietati chimio-preventive, scrie Agerpres.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), cancerul este principalul factor de deces la nivel mondial, iar intre tipurile de cancer responsabile de cel mai mare numar de decese se afla cancerul pulmonar, hepatic, colorectal, gastric si mamar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.