Social 12 August 2018 19:53
Procurorii militari fac un apel la persoanele care au fost ranite la protestul de vineri din Piata Victoriei, in urma interventiei jandarmilor, sa se prezinte, luni si marti, la sediul Parchetului Militar Bucuresti.

"Procurorii militari ii invita pe toti care au participat la protestul Diasporei de vineri si au fost raniti sau pot furniza informatii importante sa se prezinte la Parchetul Militar Bucuresti, luni si marti, pe Strada George Georgescu 2, sector 4", se arata intr-un comunicat al Parchetului Militar.

Potrivit unor oficiali din Parchet, pana acum au fost depuse 19 plangeri.

Procurorii militari s-au sesizat din oficiu si au deschis un dosar penal cu privire la modul de interventie al jandarmilor si incidentele petrecute la manifestatia de vineri seara din Piata Victoriei.

Parchetul Militar urmeaza sa colecteze sesizarile depuse la sectiile de Politie, iar toate plangerile penale depuse vor fi inregistrate sub numar unic.

Presedintele Klaus Iohannis i-a solicitat sambata procurorului general, Augustin Lazar, demararea de urgenta a cercetarilor in vederea stabilirii situatiei de fapt si elucidarii modului concret in care s-a produs interventia Jandarmeriei, pentru restabilirea ordinii publice, la protestele de vineri seara din Piata Victoriei din Bucuresti, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Mai multe persoane au solicitat certificate de la INML

Mai multi participanti la protestul de vineri din Piata Victoriei s-au dus sambata si duminica la Institutul National de Medicina Legala (INML) pentru a obtine certificate medico-legale, au declarat pentru Agerpres surse medicale.

Potrivit acelorasi surse, sambata au fost prezente mai mult persoane fata de duminica pentru a obtine certificate medico-legale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.