Social 12 August 2018 12:11
Compania Nationala de Cai Ferate “CFR” SA informeaza ca, circulatia feroviara este inchisa incepand cu ora 08:20 pe raza SRCF Craiova, intre statiile CF Malu Mare si Banu Maracine din cauza deraierii a 6 vagoane din compunerea unui tren de marfa, apartinand operatorului privat GFR (Grup Feroviar Roman).

UPDATE 14:30- "Compania Nationala de Cai Ferate “CFR” SA informeaza ca, urmare evenimentului produs de operatorul de marfa - Grup Feroviar Roman (GFR), prin depasirea de catre mecanicul de locomotiva a semnalului de circulatie aflat pe culoarea rosie, viaductul Carcea este afectat pe firul I de circulatie, pe care s-a produs deraierea. Trenul apartinand operatorului GFR a intrat pe firul I de circulatie, pe distanta Malu Mare – Banu Maracine, pe care accesul era interzis pentru circulatia trenurilor, intrucat era inchis pentru efectuarea lucrarilor de reparatie capitala", se arata intr-un nou comunicat.

Se precizeaza ca firul II de circulatie, respectiv structura viaductului pe firul II nu este afectata.

"Dupa evaluarea primara de catre personalul de specialitate CFR s-a hotarat ca circulatia trenurilor sa fie deviata pe ruta ocolitoare Caracal - Piatra Olt - Craiova, pana la stabilirea variantelor definitive de reluare a circulatiei pe Magistrala CF 900 pe distanta Craiova - Caracal", mai arata reprezentantii CFR.



"Trenul, care avea in compunere 23 de vagoane si circula pe distanta Slobozia - Veche Curtici, transporta produse petroliere. Locomotiva trenului a deraiat si 6 vagoane din compunerea trenului 80315 apartinand GFR s-au rasturnat in viaductul Carcea", se arata intr-un comunicat al CFR.

Autoritatile s-au deplasat la fata locului, urmand sa se ancheteze cauzele care au dus la producerea acestui incident. De asemenea, au venit si echipele de specialisti care vor interveni pentru eliberarea gabaritului.

"In prezent un tren de calatori a fost oprit in parcurs (IR 1797 – in statia CF Jianca)) si asteapta redeschiderea circulatiei", mai mentioneaza sursa citata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.