Social 12 August 2018 10:40
Filosoful Mihai Sora in varsta de 101 ani sustine ca va continua sa iasa la proteste, mentionand totodata ca oamenii nu sunt violenti, ci ies in strada doar pentru a-si apara demnitatea.

"Dragi prieteni,

ma bucur si va multumesc ca ati iesit si in aceasta seara la proteste.

Este cu neputinta ca toata energia (pasnica, dar nu mai putin intensa), toata staruinta aceasta plina de incredere si speranta sa nu iste ceva bun, sa nu duca la o schimbare.

Am revenit acasa cu acest gand si tineam sa vi-l impartasesc aici.

As vrea, de asemenea, sa stiti ca sunt emotionat de caldura cuvintelor dumneavoastra, de imbratisarile, de semnele de simpatie pe care mi le aratati. Nu am fost niciodata un om al scenei, al „spectacolului“ de vreun fel. Imi vine sa ma fac mic, mititel de tot, sa ma ascund sub palarie, ca Eugen Ionesco odinioara, in tineretile noastre, pe cand ne zbenguiam impreuna, iar el „disparea“ sub palton. Pentru palton – e cam cald, sub palarie (totusi) nu incap, dar timidul din mine va spune ca este, de fiecare data, cu fiecare strangere de mana, foarte miscat.

Cuvantul esential este cuvantul DEMNITATE

Oamenii care ies in strada NU sunt violenti: ei au iesit ca sa-si apere demnitatea. Violenta vine din cealalta parte: e iscata tocmai pentru ca sa compromita actiunea celor pasnici, sa o tulbure, sa o faca invizibila, sa o transforme in contrariul ei. Cei care ies in strada ca sa-si apere demnitatea sunt „doar“ fermi. Fermitatea este cu totul altceva decat violenta fizica: este constanta unei atitudini, – definitorii pentru calitatea lor de oameni intregi, constienti si liberi.

Eu, personal, voi continua sa ies in strada. Si va indemn si pe dumneavoastra, dragi prieteni, sa iesiti in strada. Pentru ca ceea ce este important este, alaturi de justetea cauzei, perseverenta cu care luptam pentru ea", a scris Mihai Sora pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.