Social 11 August 2018 15:58
Ministrul Apararii, Mihai Fifor, sustine ca grupuri bine organizate i-au provocat in permanenta pe jandarmi si ca cetatenii de buna-credinta ar trebui sa se delimiteze de actele de violenta.

"Fac un apel catre toti cetatenii de buna-credinta sa se delimiteze de actele de violenta si de persoanele care provoaca in mod deliberat interventia fortelor de ordine.

Deja se incearca repetarea violentelor de aseara, fapt ce arata ca valul de incitari de pe retelele de socializare din ultimele zile au facut parte dintr-un plan bine pus la punct.

Astfel se explica si de ce nu exista un organizator oficial al acestui protest. Vedem insa cu totii ca USR si PNL patroneaza deturnarea unui protest numit al diasporei in violente stradale. Lideri politici ai partidelor de opozitie au inteles sa transforme dreptul unor persoane de a-si exprima opiniile intr-o actiune de campanie electorala si de rasturnare a unui guvern ales democratic.

Faptul ca inca de la inceputul protestului, anumite grupuri au incercat sa patrunda in Palatul Victoria demonstreaza inca o data ca planul a fost din start de a provoca reactia fortelor de ordine. Grupuri bine organizate i-au provocat in permanenta pe jandarmi, i-au atacat cu sticle si pietre, cu garduri si bucati de asfalt.

Jandarmii au vegheat la buna desfasurare a manifestatiei si s-au expus unor agresiuni, actionand corect si in baza legislatiei in vigoare, pentru restabilirea ordinii publice.

Este regretabila pozitia exprimata public de presedintele Klaus Iohannis cu privire la modul de actiune al Jandarmeriei, intr-un moment in care doi oameni in uniforma se zbateau intre viata si moarte in spital, internati dupa ce au cazut victime huliganilor.

Este nevoie urgent de o ancheta care sa clarifice cine a organizat acest protest si in ce scop! Toate institutiile statului trebuie sa se implice acum astfel incat cei responsabili sa plateasca pentru aceste actiuni anti-democratice", a scris Mihai Fifor pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.