Social 11 August 2018 15:18
Serviciul Roman de Informatii (SRI) a reactionat dupa ce premierul Viorica Dancila a solicitat un raport complet, in regim de urgenta, referitor la persoanele care au pregatit si provocat violentele, precum si la modul in care au actionat institutiile statului roman cu atributii in furnizarea de date si informatii cu privire la intentiile de deturnare a actiunilor publice de protest.

"In cursul zilei de 11 august, directorul Serviciului Roman de Informatii, domnul Eduard Hellvig, a avut o convorbire telefonica cu prim-ministrul Romaniei, doamna Viorica Dancila.

In cadrul acestei discutii, directorul SRI i-a reamintit doamnei prim-ministru faptul ca toate datele si informatiile detinute de SRI au fost transmise operativ structurilor MAI, inclusiv Directiei Generale Management Operational in cadrul careia SRI are desemnat un reprezentant.

Serviciul Roman de Informatii condamna ferm orice incercare de atragere a institutiei in dispute politice, organizare de proteste sau teorii ale conspiratiei menite de a dezinforma opinia publica cu privire la rolul si locul SRI in arhitectura de securitate a Romaniei", se arata intr-un comunicat al institutiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.