Social 11 August 2018 15:10
Femeia jandarm care a fost agresata, vineri seara, la mitingul din Piata Victoriei nu are fractura cervicala, ci un hematom si se simte bine, a declarat, sambata, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, dupa ce a vizitat pacientii internati la Spitalul Floreasca.

"Nu este ruptura de coloana cervicala, este bine, s-a ridicat din pat, a comunicat, asteapta sa mearga la serviciu. (...) Am vazut imaginile, dar ea este foarte bine fizic. Nu mi-a venit sa cred, ma asteptam la cu totul si cu totul altceva. (...) Are un hematom, nu este o fractura de coloana cervicala. Nu este la terapie intensiva, este pe sectia de chirurgie", a precizat Pintea.

Ministrul Sanatatii a adaugat ca a stat de vorba cu toate cele cinci persoane care au avut de suferit la mitingul de vineri seara si sunt internate la Spitalul Floreasca, scrie Agerpres.

"Sunt cinci persoane internate in acest moment in Spitalul Floreasca, toate se simt foarte bine, atat cat poate fi bine dupa un moment de soc, dar nu au viata pusa in pericol, nu sunt internati in terapie intensiva. Comunica, trei dintre ei chiar ar putea fi externati, dar este bine sa ramana pana luni in spital. (...) Am stat de vorba si cu cei doi colegi ai ei (ai femeii jandarm - n.r.), apoi cu o domnisoara de 29 ani care are o plaga la picior, din fericire si ea este bine, era pansata, probabil cu o arsura. Apoi am vorbit cu un baiat de 37 ani care avea un cartus sau proiectil in picior. Si l-a extras singur. Toti cinci sunt bine", a mentionat Sorina Pintea.

Ea a precizat ca toate spitalele din Capitala sunt pregatite sa faca fata pe perioada mitingurilor.

"Intotdeauna cand este anuntat un miting de proportii, indiferent cine il anunta, spitalele sunt pregatite, mai ales cele care asigura urgenta, sunt chemati si medici de acasa daca este cazul", a explicat ministrul.

Ea a spus ca toate cadrele medicale au fost lasate sa intre in multime si sa acorde primul ajutor ranitilor.

La Spitalul Floreasca a ajuns si ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.