Social 11 August 2018 14:59
Europarlamentarul Monica Macovei sustine, in urma evenimentelor petrecute vineri seara in Piata Victoriei, ca fotografiile si inregistrarile ilustreaza "reactia violenta si disproportionata a jandarmilor", sustinand ca "Guvernul uraste si ataca oamenii pe care trebuie sa ii serveasca".

"Romania umilita. Oameni loviti, gazati, umiliti. Guvernul uraste si ataca oamenii pe care trebuie sa ii serveasca.

Fotografiile si inregistrarile video de la protestele din Piata Victoriei nu mint. Ele arata reactia violenta si disproportionata a jandarmilor.

In CSAT sunt toate institutiile cu rol cheie in aparare, iar presedintele Iohannis trebuie sa intervina, sa ceara imperativ demisia ministrului Dan si a premierului Dancila.

Prefectul Capitalei, care a aprobat interventia in forta a Jandarmeriei la ora 23.00, trebuie sa isi dea demisia si sa fie anchetata penal. Recunostinta pentru postul primit si slugarnicia in fata comandantului suprem Dragnea au insemnat mai mult decat viata si sanatatea oamenilor!

Marturiile participantilor care au cazut aseara victime nevinovate ale actiunilor agresive ale jandarmilor sunt de cosmar. Un jurnalist Hotnews a fost batut fara motiv de jandarmi, desi le-a spus ca este de la presa. Sunt tineri care au gauri in picioare de la grenadele aruncate de jandarmi, desi nu se aflau in vreun grup de huligani. Sunt imagini video cu tineri care mergeau pe strada spre casa, in afara Pietei Victoriei, si care au fost loviti de jandarmi. Aceste dovezi exista, le-am vazut cu totii.

Jandarmii au lansat gaze lacrimogene peste toata Piata, au tras cu tunuri cu apa la intamplare. Asta arata ca nu au incercat sa izoleze persoanele violente, ci au preferat sa actioneze in masa, impotriva tuturor protestatarilor, inclusiv a copiilor si batranilor. Tanara jandarm lovita de huligani a fost aparata de oamenii din Piata, si nu de colegii ei jandarmi.

In aceasta seara se anunta din nou proteste. Presedintele trebuie sa se asigure ca nicio institutie a statului nu va actiona din nou impotriva oamenilor. Nimeni nu trebuie sa riste viata nimanui", a scris Monica Macovei pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.