Social 11 August 2018 00:52
Avand in vedere evenimentele care s-au petrecut vineri seara in Piata Victoriei, vicepresedintele Comisiei de aparare a Camerei Deputatilor, Ovidiu Raetchi, a anuntat ca intentioneaza sa solicite convocarea sefilor Jandarmeriei.

"Am solicitat in mai multe randuri convocarea sefilor din Jandarmerie in fata Comisiei de Aparare si Ordine Publica pentru a explica o serie de interventii disproportionate din ultimii ani. O voi face din nou - plecand de la evenimentele din aceasta seara, cand zeci de mii de protestatari pasnici au fost loviti si atacati cu gaze lacrimogene din cauza unui grup provocator care nu a putut fi identificat si izolat ore in sir (desi exact asta trebuia sa faca o Jandarmerie profesionista).

Va spun insa, din experienta, ca majoritatea PSD-ALDE va respinge cu agresivitate solicitarea Opozitiei. Vor vota in bloc impotriva, fara sa clipeasca, fara sa se gandeasca macar o secunda la oportunitatea solicitarii.

Si asta pentru ca Jandarmeria reprezinta o institutie care nu se mai afla de mult timp sub control parlamentar. Ci sub controlul unei clici din PSD care e dispusa sa ii ofere orice atributii (cercetare penala, paza si protectie pentru demnitari) si impunitate absoluta pentru a inabusi tot mai violent libertatea de a protesta. Ce nu inteleg sefii vremelnici ai Jandarmeriei este ca blocarea cercetarii abuzurilor lor poate dura un an, doi, trei - insa va veni momentul unei masurari juste, obiective, nepartinice a faptelor lor. Asa cum s-a intamplat cu DIPI - o structura care, dupa ce s-a scaldat ani buni in favoruri politice, a trebuit reorganizata de la zero pentru a putea fi recredibilizata", a scris Ovidiu Raetchi pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.