Social 11 August 2018 00:05
Fostul premier Dacian Ciolos a reactionat in urma evenimentelor care au avut loc vineri seara in Piata Victoriei, sustinand ca reactia fortelor de ordine este un precedent extrem de periculos pentru democratia romaneasca.

"Un om cu mintea normala si cu un minim respect fata de semeni nu poate sa nu fie in seara asta in fata evidentei ca s-a mers prea departe.

Reactia fortelor de ordine, si a celor care le-au dat ordinele de evacuare a unei manifestatii pasnice, este un precedent extrem de periculos pentru democratia romaneasca.

Nu exista justificare pentru a interveni cu gaze lacrimogene impotriva femeilor, copiilor, unor oameni aflati in scaune cu rotile. Articolul 36 din Legea 550/2004 de organizare a jandarmeriei interzice o astfel de interventie.

Cei care au responsabilitatea de a proteja oamenii pasnici, linistea si ordinea publica, au pus in pericol viata semenilor. Toti cei care au dat ordin trebuie sa plateasca pentru excesul de putere si aceasta interventie disproportionata", a scris Dacian Ciolos pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.