Social 8 August 2018 16:40
Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat miercuri ca pesta porcina africana nu a fost inclusa in calculele prognozei de inflatie, insa importurile mari de carne inregistrate dupa declansarea acestei crize sunt "o realitate".

"Nu am introdus, in calculele noastre, pesta porcina. Sa vedem care va fi impactul. Oricum, Romania importa cantitati mari de carne de porc. Nici nu va vine sa credeti cat de mult. Este o realitate. Importa din Polonia, din Ungaria", a spus Isarescu, potrivit News.ro.

De asemenea, Isarescu a spus ca, pentru moment, din datele BNR, preturile la produsele alimentare au ramas relativ stabile in ultima perioada.

Isarescu a avertizat ca excedentul de cerere a ramas ridicat, dezechilibrele comerciale nu au fost corectate, in conditiile unui avans al importurilor, iar presiunile inflationiste au ramas prezente in economia romaneasca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.