Social 8 August 2018 14:00
Ovidiu Grosu, cel care s-a autointitulat "adevaratul organizator al protestului diasporei din 10 august" si i-a indemnat pe protestatari sa recurga la acte de violenta impotriva fortelor de ordine, a fost pus sub acuzare de procurorii DIICOT pentru savarsirea infractiunii de instigare publica.

De asemenea, Ovidiu Grosu a fost pus sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile, el avand mai multe obligatii: sa nu foloseasca sisteme informatice ce au conexiunea de date activa (sa nu utilizeze Internetul); sa nu depaseasca limita teritoriala a judetului de resedinta decat cu incuviintarea prealabila a DIICOT, sa nu acorde interviuri; sa nu participe la adunari publice; sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme.

"La data de 07.08.2018, procurorii DIICOT - Structura Centrala s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca, in seara zilei de 06.08.2018, in cadrul unei emisiuni difuzate de catre un post de televiziune national, a fost prezentat un interviu al numitului Ovidiu Grosu pe parcursul caruia, acesta, care s-a autointitulat 'adevaratul organizator al protestului diasporei din 10 august', i-a indemnat pe viitorii participanti la manifestare sa recurga la acte de violenta indreptate impotriva integritatii corporale a fortelor de ordine, inclusiv a vietii acestora. Verificarile intreprinse in cauza au relevat faptul ca, inscriindu-se pe aceeasi linie a demersurilor de instigare publica la savarsirea de acte de violenta impotriva reprezentantilor autoritatilor chemate sa asigure desfasurarea in conditii de siguranta a manifestatiei organizate a avea loc in data de 10.08.2018 in municipiul Bucuresti, numitul Ovidiu Grosu a indemnat publicul verbal si scris sa savarseasca in conditiile Legii nr.535/2004 infractiuni contra vietii si integritatii corporale a persoanelor, respectiv distrugere", se arata intr-un comunicat al DIICOT.
Procurorii DIICOT au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Ovidiu Grosu, pentru savarsirea infractiunii de instigare publica, prev.de art. 332 alin.1 din Legea nr.535/2004, cu referire la art.32 alin.1 lit.a) si c) din Legea nr.535/2004.

Cauza este instrumentata impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate - Serviciul de Investigare a Infractiunilor de Terorism, scrie Agerpes.

Actiunea a fost efectuata cu sprijinul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei "Vlad Tepes".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.