Social 7 August 2018 16:51
Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat ca la inceputul sesiunii parlamentare de toamna liberalii vor initia constituirea unei comisii parlamentare de ancheta pentru a stabili "vinovatii" din guvernarea PSD - ALDE pentru "gestionarea dezastruoasa" a crizei de pesta porcina.

Ludovic Orban sustine ca este inadmisibil ca nimeni sa nu raspunda pentru raspandirea pestei porcine, care a dus la sacrificarea a zeci de mii de porci din Romania, desi primul caz de pesta porcina in tara a aparut inca din anul 2017.

"Este inadmisibil ca in timp ce zeci de mii de porci sunt sacrificati pe teritoriul Romaniei si industria carnii de porc este pusa pe butuci- cu pierderi de miliarde de euro- nimeni sa nu raspunda pentru acest dezastru.

Inca de anul trecut, de la aparitia primului caz de pesta porcina in Romania, autoritatile au avut la dispozitie toate instrumentele legale si administrative pentru a interveni cu toata forta sa opreasca raspandirea acestei maladii nefaste pentru intreaga industrie agro-alimentara din tara noastra.

Ce-au facut cei trei prim-ministri de pana acum ai lui Dragnea si Tariceanu? Ce-au facut cele trei guverne PSD – ALDE? Unde este si ce face comitetul de criza care trebuie condus de prim-ministrul Romaniei si care trebuie sa puna la aceeasi masa toate autoritatile si institutiile care pot si trebuie sa intervina in aceasta situatie?

Cu un prim-ministru plecat in concediu, asa-zisul profesionist din fruntea Ministerului Agriculturii- Petre Daea, impreuna cu presedintele ANSVSA- Geronimo Branescu, acopera vinovatiile, ascund realitatea sau interese personale si se balbaie iresponsabil fara un plan coerent de combatere a epidemiei de pesta porcina.

Din cauza incompetentei lor, fermierii romani onesti asista neputinciosi la sacrificarea animalelor lor in timp ce unele ferme de porci ale apropiatilor lui Dragnea si chiar ale familiei lui beneficiaza sfidator de un tratament preferential.

Avertizam ca daca nu se intervine ferm pentru eradicarea acestei boli, neglijenta lor va duce la distrugerea pe termen lung a industriei carnii de porc si a porcilor din gospodariile taranesti. Romanii vor ramane fara carne de porc din fermele romanesti si fara porcul traditional de Craciun.

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

La inceputul sesiunii parlamentare din toamna, Partidul National Liberal va initia constituirea unei comisii parlamentare de ancheta pentru a stabili vinovatii din guvernarea PSD - ALDE pentru gestionarea dezastruoasa a crizei de pesta porcina. Dragnea, Dancila, Daea si slugile lor trebuie sa raspunda!", a afirmat liderul PNL, Ludovic Orban, intr-un comunicat de presa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.