Social 7 August 2018 13:05
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, a declarat marti, cu privire la mitingul romanilor din strainatate anuntat pe 10 august in Piata Victoriei, ca nu intelege care este obiectivul manifestatiei, dat fiind faptul ca este vorba despre romanii din diaspora, care "ar fi normal sa protesteze pentru serviciile consulare".

"Din punctul nostru de vedere, fiecare cetatean roman, fie ca traieste in Romania sau in strainatate, are dreptul sa iti exprime opiniile, sa protesteze. Este o chestiune normala. Singurul lucru care ar trebui sa fie mai bine facut ar trebui sa il reprezinte organizarea unor asemenea actiuni de tip stradal, care pot conduce la perturbarea traficului si la perturbarea atmosferei din Romania", a declarat Teodor Melescanu, intr-o conferinta de presa, potrivit News.ro.

De asemenea, ministrul a mai spus ca nu intelege care este obiectivul protestului, deoarece este vorba despre romanii din diaspora, care
"ar fi normal sa protesteze pentru serviciile consulare", insa spera ca mitingul sa se desfasoare in conditii normale, fara violente.

"Nu inteleg foarte bine care este obiectivul protestului, avand in vedere ca sunt cei din diaspora. Daca sunt cei din diaspora, ar fi normal sa protesteze pentru serviciile consulare sau lipsa de servicii consulare, dar, in rest, e mai greu sa inteleg care va fi obiectivul principal al acestei manifestatii. Sper ca si pana acum sa se desfasoare in conditii normale, civilizate, fara violente, pentru ca, asa cum va spuneam, exista acest drept la liberul protest, fara ca insa sa ii afecteze si pe ceilalti", a adaugat ministrul de Externe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.