Social 6 August 2018 12:18 de Clara Vacaru
Mai multi angajati ai Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti - personal mediu si auxiliar - au protestat luni, fiind nemultumiti de faptul ca li s-ar diminua sporurile daca ar opta pentru vouchere de vacanta.

Potrivit purtatorului de cuvant al SUUB, Silvia Nica, nu a fost depus niciun act oficial din partea celor care au protestat la conducerea spitalului.

"S-au adunat cateva persoane care nu au depus nimic oficial la conducerea spitalului, nu se cunoaste in mod oficial ce doresc dumnealor. Nu s-a depus nicio cerere de greva. Deocamdata, nedorind sa discute in mod direct cu conducerea spitalului, nu s-a discutat cu ei. Este vorba despre personal mediu si auxiliar", a declarat, pentru Agerpres, Silvia Nica.

Nemultumirile personalului de la Spitalul Universitar

"Nemultumirile principale sunt urmatorele: lipsa personalului, conditiile inumane in care lucram, atat cei din blocul operator, cat si colegii de pe sectie, lipsa materialelor, chiar daca se spune, conducerea spune ca <<aveti, aveti, aveti>>, nu avem! Tot spitalul pica pe noi, efectiv. Riscurile pentru pacienti... infectiile asociate actului medical. Cumpara medicii, fac cheta sa cumpere o galeata de Vinarom, instalatorii cumpara ce pot, cum pot. Avem toalete in saloane unde se trage apa cu sarma, becurile sunt cumparate de noi, salariatii", a declarat Mariana Luceanu, asistent anestezist la Spitalul Universitar, potrivit News.ro.

Un alt cadru medical a spus ca, de exemplu, scaunele care ar fi trebuit duse la casat, in loc sa fie inlocuite, au fost tapisate, ca nu sunt saci pentru a pune in cosurile de gunoi, ca dezinfectantii lipsesc, de asemenea, iar pe jos se spala uneori cu apa si cu sapun.

Intrebata despre acuzatiile angajatilor referitoare la spalarea cu apa si sapun a instrumentelor medicale, managerul Spitalului Universitar, Adriana Nica, a spus, la Digi 24, ca e normal ca intrumentarul sa fie spalat inainte sa fie sterilizat, pentru ca nu poate fi dus la sterilizare murdar de sange.

"Inainte sa se sterilizeze, instrumentarul se spala, nu se duce la sterilizat murdar de sange, se spala cu apa si cu substante speciale. (...) Totul se sterilizeaza, ca sa poata fi folosit la interventiile chirurgicale”, a declarat Adriana Nica.

La randul sau, vicepresedintele Sanitas, Mircea Ciocan, a spus ca Ministerul Sanatatii va lua cu siguranta atitudine in acest caz, pentru ca lucrurile nu pot continua asa.

Citeste si:
Esti HR și vrei să recrutezi mai ușor talente? Află gratuit care...
Esti HR și vrei să recrutezi...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.