Social 29 Iulie 2018 15:00
AirHelp, o companie specializata in obtinerea de compensatii pentru pasagerii companiilor aeriene, anunta ca cei peste 120.000 de pasageri care au fost afectati de grevele personalului companiei Ryanair din luna iulie ar putea solicita despagubiri in valoare de peste 33 de milioane de euro.

"Sezonul de calatorii din acest an inregistreaza perturbari ale zborurilor in intreaga Europa, cauzate in special de zborurile anulate si intarziate ca urmare a grevelor. AirHelp, compania principala de compensare a zborurilor, a analizat ce suma ar trebui sa puna deoparte Ryanair pentru a compensa pasagerii si incurajeaza turistii afectati sa-si afirme dreptul la compensatii financiare", arata AirHelp, citat de adevarul.ro.

In cazul un care un zbor intarzie mai mult de trei ore sau daca este anulat sau daca se refuza imbarcarea unui pasager, atunci pasagerii se pot bucura de o compensatie financiara de pana la 600 de euro de persoana, conditia fiind ca aeroportul sa fie in UE si sediul transportatorului aerian sa fie tot in UE, iar intarzierea trebuie sa fie din vina companiei. De asemenea, compensatia trebuie revendicata in termen de trei ani.

In plus, Curtea Europeana de Justitie a decis ca greva personalului de zbor nu reprezinta o "circumstanta extraordinara".

"Deciziile Curtii Europene de Justitie sunt obligatorii pentru toate instantele din UE si se aplica tuturor in acelasi mod - chiar daca este vorba de Ryanair. Pasagerii afectati nu ar trebui sa se lase inselati de declaratia falsa a companiei Ryanair, deoarece toate grevele personalului companiilor aeriene nu mai sunt considerate circumstante extraordinare, ceea ce ar scuti compania aeriana de la obligatia de a plati o compensatie financiara de maximum 600 de euro pentru fiecare pasager. De aceea, AirHelp ii sfatuieste pe toti pasagerii afectati sa verifice daca problema intampinata cu zborul lor le da dreptul la compensatii financiare, in plus fata de o rambursare a biletului oferit"
, a spus Stefan Radu, directorul general al AirHelp Romania, potrivit digi24.ro.

Citeste si:
MAE, atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve
MAE, atenţionare de călătorie...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.