Social 29 Iulie 2018 11:26
Prim-ministrul Viorica Dancila a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Imnului National.

"Marcam astazi Ziua Imnului National al Romaniei, sarbatoare cu o incarcatura aparte in Anul Centenar al Marii Uniri. "Desteapta-te, romane!" le-a insuflat curaj romanilor in multe momente ale istoriei moderne. I-a mobilizat si pe cei care la 1 decembrie 1918 s-au adunat la Alba-Iulia, acordurile sale exprimand atunci bucuria vointei implinite a romanilor de unitate.

Astazi, ”Desteapta-te, romane!” este imnul nostru national si ne emotioneaza ori de cate ori il auzim ca o incununare a succeselor compatriotilor nostri.

Respect pentru acest simbol al natiunii!

La multi ani, Imnului National! La multi ani, romani! La multi ani, Romania!", se arata in mesajul premierului.

Sefa Executivului a facut o noua gafa, sustinand ca imnul "i-a mobilizat pe cei care, la 1 decembrie 1918, s-au adunat pe Campia Libertatii de la Alba-Iulia", cand, in realitate, evenimentul a avut loc pe Campul lui Horea din Alba Iulia, Campia Libertatii fiind la Blaj, scrie digi24.ro. Ulterior, mesajul a fost corectat pe site-ul Guvernului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.