Social 29 Iulie 2018 10:25
Ziua Imnului National va fi sarbatorita duminica in toate garnizoanele din tara, anunta Ministerul Apararii Nationale.

Ceremonia din Capitala a inceput de la ora 9.00, in Piata Tricolorului, aflata in fata Palatului Cercului Militar National.

"Ceremonia va cuprinde un serviciu religios si un concert sustinut de Muzica Reprezentativa a Ministerului Apararii Nationale, Muzica Brigazii 30 Garda ”Mihai Viteazul”, Muzica Militara a Brigazii 1 Mecanizata ”Argedava”, Muzica Reprezentativa a Jandarmeriei Romane, Ansamblul Artistic ”Ciocarlia” al Ministerului Afacerilor Interne si un solist de la Ansamblul Artistic al Armatei.

Repertoriul va cuprinde si imnurile nationale pe care le-a avut tara noastra de-a lungul timpului – „Traiasca regele”, „Zdrobite catuse”, „Te slavim, Romanie!”, „Pe-al nostru steag e scris Unire”, „Trei culori”, iar spectacolul va fi incheiat prin intonarea Imnului national „Desteapta-te romane!”, in interpretarea baritonului Constantin Stefan Alexandru, de la Ansamblul Artistic al Armatei.

Ziua Imnului National al Romaniei a fost proclamata prin Legea nr. 99/1998 si se sarbatoreste in fiecare an, la data de 29 iulie. ”Desteapta-te romane!” a fost compus de Anton Pann, iar versurile au fost scrise de poetul Andrei Muresanu", arata MApN.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.