Social 28 Iulie 2018 10:13
Curtea Suprema de la Belgrad a refuzat vineri sa il extradeze pe omul de afaceri si fost parlamentar roman Sebastian Ghita, inculpat pentru mai multe acuzatii de coruptie, spunand ca a primit azil in Serbia, relateaza agentia Associated Press, preluata de ABC News pe site-ul sau.

Curtea Suprema a precizat vineri ca autoritatile sarbe i-au aprobat in iunie cererea de azil a lui Sebastian Ghita. Conform comunicatului instantei, lui Sebastian Ghita i-a fost acordat azil "de teama persecutiei in tara de origine din cauza opiniilor politice".

Sebastian Ghita a fost arestat anul trecut in Serbia, la mai multe luni dupa ce parasise ilegal Romania, unde a fost inculpat pentru coruptie, santaj si spalare de bani, reaminteste AP.

Curtea Suprema de la Belgrad a mai precizat ca o instanta de apel va analiza de asemenea acest caz.

Potrivit agentiei sarbe de presa Tanjug, dosarele cazului au fost trimise deja la Curtea de Apel din Belgrad, care va mentine, va respinge sau va anula hotararea, scrie Agerpres.

Hotararea definitiva va fi trimisa Ministerului Justitiei, care va informa despre aceasta tara care solicita extradarea, a declarat pentru Tanjug Bojana Stankovic, purtatoare de cuvant a Curtii Supreme de la Belgrad.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.