Social 27 Iulie 2018 17:01 de Clara Vacaru
Se intampla sa pierdem una, doua sau chiar mai multe masele, fie ca nu am tratat cariile la timp, fie au aparut complicatii in legatura cu o lucrare mai veche. Cand maseaua nu mai poate fi salvata are loc extractia acesteia. Ramane un spatiu gol si iti dai seama abia atunci de rolul insemnat al acesteia in procesul de masticatie.

Lucrurile devin si mai putin placute cand este vorba de pierderea unui dinte din fata, fie ca s-a ciobit sau in urma impactului a cazut. In aceasta situatie intervine clar factorul emotional, din cauza aspectului estetic care este puternic afectat.

Daca te afli in situatia in care analizezi optiunea implantului dentar, este important sa cunosti pretul, dar si alte aspecte legate de aceasta interventie.

Cat costa un implant dentar?

Raspunsul nu este unul exact, exista mai multi factori care determina pretul pentru un implant dentar profesional si anume:
  • Numarul de implanturi: este cert ca a inlocui mai multi dinti lipsa este mai costisitor decat interventia pentru inlocuirea unuia singur.
  • Starea de sanatate a dintilor si gingiei: mai precis, daca exista necesitatea de a fi extrasi dintii compromisi, costul va creste, la fel si in situatia in care volumul osos al pacientului nu este suficient, prin urmare are loc o interventie suplimentara de aditie osoasa sau sinus lifting.
  • Marca implantului dentar: exista producatori de talie mondiala, cu renume, in fabricarea implanturilor dentare (ca de exemplu Dentium - din Statele Unite ale Americii); astfel de implanturi sunt realizate dupa ultimele tehnologii si vin in intampinarea chiar si a celor mai dificile cazuri.
  • Materialul coroanei dentare: implantul inseamna pe langa inserarea componentei din titan (asemeni unui surub, care tine de fapt locul radacinii naturale) si atasarea coroanei, deci partea de la suprafata, dintele. Materialele mai scumpe sunt si mai bune, mai placute estetic. Zirconiul si ceramica se folosesc mai des, in detrimentul coroanelor din acrilat sau compozit.
Este important asadar sa stii ca nu toate implanturile dentare sunt la fel. Intreaba-l pe medicul dentist cu implanturile carui producator lucreaza. Tine cont ca cele mai bune implanturi dentare sunt in general produse in SUA, Germania, Coreea.

Simulare cost implant dentar profesional

Pentru ca iti doresti sa stii ce buget sa iti aloci si vrei sa iti faci o idee cat mai precisa asupra costului, iti precizam ca in cazul in care ai nevoie de un singur implant dentar, nu este cazul de extractie (ai maseaua deja lipsa), optezi pentru un cabinet stomatologic in Bucuresti, cu traditie in implantologie, cu echipa de specialisti in implanturi, dar si dotari tehnologice foarte bune, insertia implantului costa aproximativ 2000 - 2500 lei.

Foarte important, nu intra in acest cost bontul protetic (care face legatura intre radacina artificiala si dintele final) si nici coroana. Pe acestea doua mai poti plati un cost de aproximativ 1200 - 1500 lei.

Cu o ingrijire corespunzatoare si vizita periodica la medicul dentist, datorita unui implant dentar de calitate si a interventiei realizata de profesionisti, te vei bucura de un zambet frumos, sanatos pentru tot restul vietii. Tine cont si de faptul ca ai posibilitatea sa achiti in rate costul implantului dentar, cabinetele stomatologice sunt foarte flexibile si vin cu optiuni variate de plata care sa ajute pacientul.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.