Social 27 Iulie 2018 09:24
In urma demersurilor complexe sustinute la nivelul Celulei de Criza a Ministerului Afacerilor Externe (MAE), au fost finalizate procedurile specifice de repatriere din Siria, prin Republica Turcia, a unui grup format din sapte persoane: sase cetateni romani (dintre care cinci minori) si un cetatean sirian, membru de familie.

Repatrierea s-a facut cu sprijinul Ambasadelor Romaniei la Damasc si Ankara, al Consulatului General al Romaniei la Istanbul si al Consulatului Onorific al Romaniei la Iskenderun.

"Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Ankara, a intreprins demersuri pe langa autoritatile turce pentru facilitarea intrarii grupului in Turcia din Siria, cazarea cetatenilor romani si a membrului de familie intr-un centru specializat de primiri, precum si pentru emiterea unui titlu de calatorie pentru membrul de familie, cetatean sirian, astfel incat acesta sa poata continua deplasarea catre Romania. Totodata, misiunea diplomatica romana a efectuat demersurile necesare pentru emiterea documentelor de calatorie pentru cetatenii romani.

Echipele consulare mobile ale Ambasadei Romaniei la Ankara si Consulatului General al Romaniei la Istanbul au insotit cetatenii romani pe parcursul tranzitului pe teritoriul Republicii Turcia, iar o echipa consulara din cadrul Unitatii de Reactie Rapida a Celulei de Criza MAE i-a intampinat pe cetatenii romani la sosirea in Bucuresti", arata MAE.

Costul pentru repatrierea persoanelor a fost suportat in intregime de MAE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.