Social 26 Iulie 2018 12:07
Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, afirma ca Romania este pregatita institutional sa ofere sprijin autoritatilor din Grecia, tara care s-a confruntat in ultimele zile cu incendii devastatoare.

"Orice om are destinul lui pe care nu il poate evita... De multi ani ma aflu in preajma salvatorilor, ca prefect si, acum, ca ministru al afacerilor interne. Le inteleg satisfactiile si le cunosc dezamagirile", a scris Carmen Dan, intr-o postare pe Facebook.

Stim cu totii ca ei sunt speciali, dar sa nu uitam ca sunt, inainte de orice, oameni. Am invatat ca cea mai mare povara sufleteasca a unui salvator este pierderea unei vieti, chiar daca, in cadrul aceleiasi misiuni, alte zeci sau chiar sute de persoane supravietuiesc datorita lor!

Ce simt pompierii greci in aceste momente? Ce simt toti reprezentantii fortelor de interventie elene? Imposibil de imaginat... probabil ca nici ei nu pot exprima in cuvinte.

"Institutional ii vom ajuta cu tot ce este nevoie, fiind deja activat Mecanismul de protectie civila al UE. Ministerul Afacerilor Interne, Romania, prin IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania - in calitate de Punct national de contact - a notificat partenerii europeni asupra disponibilitatii de sprijin".

Suntem alaturi de ei cu toata fiinta, ne rugam pentru colegii nostri eleni si pentru toti cei care au de suferit din cauza acestei tragedii de proportii.

Transmit sincere condoleante familiilor indoliate si insanatosire grabnica celor raniti!

Dumnezeu sa ocroteasca Grecia! Dumnezeu sa ne ocroteasca pe toti!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.