Social 25 Iulie 2018 17:05
Presedintele Klaus Iohannis a sustinut miercuri, in cadrul evenimentului de lansare a prototipului casei solare EFdeN, ca proiectul initiat de peste 50 de studenti, profesori si absolventi reprezinta cea mai buna dovada ca cercetarea din Romania se afla pe maini bune. De asemenea, presedintele a mai adaugat faptul ca avem nevoie de o tara educata, din cauza faptului ca sistemul actual este "invechit, cu o multime de idei incoerente" care ajung initiative legislative sau ordonante.

Presedintele a spus ca modernizarea Romaniei depinde de mentinerea unei stabilitati economice, care sa permita promovarea unei societati bazate pe cunoastere, capabila sa exploateze inteligent si sustenabil provocarile tehnologice ale viitorului.

"De aceea, am tot repetat ca avem nevoie de o Romanie educata, o Romanie in care numarul copiilor care fac performanta creste, in timp ce dezvoltarea sistemului de invatamant se bazeaza pe strategii bine gandite", a spus Iohannis.

Klaus Iohannis a spus ca sistemul actual al tarii este invechit, cu o multime de idei incoerente care ajung initiative legislative sau ordonante.

"Ceea ce avem este un sistem invechit, cu o multime de idei incoerente care ajung, culmea, de multe ori, sa devina initiative legislative sau ordonante. Si ceea ce ati mentionat inainte, din pacate, se arata a fi parte din acest sistem invechit, in care un grup de tineri entuziasti, care risca totul ca sa arate ce pot, sunt certati cand se intorc acasa. Nu stiu cine v-a certat, dar cu certitudine au gresit. Inovatia in domeniul constructiilor este una deosebit de importanta pentru Romania. Din nefericire, fondul de locuinte pe care il avem in acest moment are un standard foarte scazut, raportat la normele europene", a subliniat Iohannis, potrivit News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.