Social 25 Iulie 2018 11:18 de Clara Vacaru
Presedintele Klaus Iohannis a trimis Curtii Constitutionale a Romaniei, miercuri, o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum si a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie.

In sesizarea catre CCR, presedintele arata ca ambele legi au fost adoptate de Parlament cu incalcarea Constitutiei si contin mai multe prevederi neconstitutionale.

Presedintele Klaus Iohannis anuntase din 4 iulie ca va ataca la CCR modificarea Codurilor penale, spunand ca este ”revoltatoare” si ca ceea ce fac PSD-ALDE este o dictatura a majoritatii profund daunatoare democratiei.

Legea de modificare a Codului penal a fost atacata la Curtea Constitutionala si de catre ICCJ si ale PNL si USR, iar CCR se va pronunta in acest caz in 25 septembrie.

Proiectul de modificare a Codului penal a fost adoptat in sesiunea extraordinara a Parlamentului de catre plenul Camerei Deputatilor, in calitate de for decizional, cu 167 de voturi ”pentru”, 97 de voturi "impotriva" si 19 abtineri, in conditiile in care erau necesare minimum 165 de voturi favorabile, iar printre cele mai importante modificari la Codul penal se numara redefinirea abuzului in serviciu si abrogarea neglijentei in serviciu.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.