Social 24 Iulie 2018 13:21
Prezenta marti la Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti, Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, a tras un semnal de alarma cu privire la criza de sange.

"In general, in lunile de vara, Bucurestiul si nu numai se confrunta cu o majora criza de sange. Este vorba de perioada concediilor, sunt multe accidente rutiere, sunt operatii planificate, astfel incat nevoia de sange este foarte mare, iar numarul donatorilor scade. In mod normal, pentru a asigura necesarul de sange in Bucuresti, ar fi nevoie de 300 - 400 de donatori pe zi.

Azi dimineata, pana la aceasta ora, erau inscrisi 140, ceea ce e absolut insuficient. Asta inseamna foarte multe probleme, de aceea prezenta mea aici impreuna cu doamna director e practic un semnal de alarma si o rugaminte pentru cei care pot sa doneze sa o faca", a declarat Pintea, citata de romaniatv.net.

Ministrul a mai tinut sa mentioneaza ca in toata tara exista vara aceasta problema, insa cel mai acut ea se resimte in Capitala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.