Social 23 Iulie 2018 17:41
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a aprobat mitingul din 10 august, organizat de romani din strainatate, la care sunt anuntate sa participe circa un milion de persoane, potrivit unui comunicat al Primariei Capitalei.

Decizia a fost luata dupa o intalnire cu reprezentanti ai Prefecturii Capitalei, Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, Brigazii de Politie Rutiera, Politiei Locale, Jandarmeriei, S.R.I., R.A.T.B., Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, conform comunicatului, potrivit Digi24.

Așa cum am afirmat în repetate rânduri, nu avem nici cea mai mică intenție de a obstrucționa manifestările publice, singurele lucruri care ne preocupă fiind respectarea legii și garantarea siguranței atât pentru participanții la miting, cât și pentru cei care doar tranzitează zona. Transmitem organizatorului Protocolul aferent acestei manifestări și suntem pregătiți să asigurăm, în limita competențelor noastre legale, buna desfășurare a acesteia”, a spus Firea, citată în comunicatul Primăriei.

Inițial, Primăria Capitalei a refuzat să autorizeze protestul pe care românii din diaspora vor să îl organizeze în Piaţa Victoriei, pe motiv că acesta ar încălca un articol din lege care spune că adunările publice trebuie să se desfăşoare în mod paşnic şi civilizat, fără să afecteze transportul în comun sau funcţionarea instituţiilor publice. Organizatorii au lăsat să se înțeleagă că manifestația va fi organizată oricum.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.