Social 23 Iulie 2018 14:27
Un magazin care comercializa mancare de tip fast-food in incinta unui mall din Galati a fost inchis, luni, de Directia de Sanatate Publica (DSP), dupa ce clientii au filmat, in weekend, gandaci in vitrina cu mancare, imagini distribuite apoi pe o retea de socializare.

Potrivit reprezentantilor DSP Galati, institutia s-a autosesizat dupa ce a vazut imaginile pe Facebook, iar la controlul efectuat, luni, de inspectori, acestia au confirmat existenta gandacilor, motiv pentru care s-a aplicat o amenda contraventionala in valoare de 3.000 lei. Totodata, s-a dispus suspendarea activitatii magazinului pana la remedierea problemelor constatate.

Conform legii, dupa ce se vor efectua activitati de dezinsectie si deratizare, administratorul magazinului va solicita catre DSP Galati redeschiderea unitatii, aprobare care va fi acordata doar daca inspectorii vor constata, intr-o noua verificare la fata locului, ca se respecta legislatia privind siguranta consumului de alimente.

Si Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului Galati s-a autosesizat, urmand sa prezinte rezultatele verificarilor dupa terminarea controlului, scrie Agerpres.

Pe de alta parte, patronul magazinului de tip fast-food a declarat ca ultima dezinsectie a efectuat-o vinerea trecuta, pe 20 iulie, si ca este de parere ca gandacii au fost pusi intentionat in vitrina, suspiciune pe care, insa, nu are cum sa o demonstreze, a mai spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.