Social 21 Iulie 2018 15:35
Hidrologii au instituit, sambata, un Cod galben de inundatii valabil pana la ora 21:00 pe rauri mici din judetele Prahova, Dambovia, Ialomita, Buzau si Braila. 
"Ca urmare a precipitatiilor inregistrate, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale Cotelor de atentie pe raurile mici bazinele hidrografice: Ialomita - bazin superior si afluenti bazin mijlociu, Buzau - afluentii aferenti sectorului aval S.H. Magura amonte S.H. Banita, Calmatui, judetele: Prahova, Dambovia, Ialomita, Buzau, Braila", se precizeaza in atentionarea emisa de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA).

Potrivit sursei citate, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele rauri mici din bazinul hidrografic: Cricovul Sarat - bazin superior, informeaza Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.