Social 19 Iulie 2018 16:45
Comisia de Etica a Universitatii de Vest din Timisoara a stabilit ca fostul ministru al sanatatii, Florian Bodog, a plagiat in lucrarea de doctorat, dupa un an de verificari.

Jurnalista Emilia Sercan este cea care a dezvaluit plagiatului lui Florian Bodog, intr-un articol din octombrie 2017, cand acesta ocupa fotoliul de ministru al Sanatatii. Ea a scris atunci ca Florian Bodog a plagiat 147 dintre cele 232 de pagini ale tezei sale de doctorat in Stiinte Economice, intitulata "Managementul si marketingul unitatilor sanitare" si sustinuta in 2008 la Universitatea de Vest din Timisoara (UVT).

Comisia de Etica a Universitatii a dat un verdict mai bland, care spune ca doar o treime din textul lucrarii prezinta similitudini cu alte surse, iar gradul de similaritate este de 36%.

In concluzia raportului, care nu prevede sanctiuni, se arata ca lucrarea "nu respecta standardele de calitate si etica profesionala in modul de elaborare si redactare a tezelor de doctorat", potrivit Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.