Social 16 Iulie 2018 16:21
Persoanele care consuma in mod regulat portocale au un risc semnificativ mai mic de a dezvolta degenerescenta maculara, o afectiune oftalmologica comuna in randul persoanelor de varsta medie din Australia, conform unui studiu recent efectuat in aceasta tara, citat luni de Xinhua.

Peste doua mii de persoane adulte din Australia, cu varste de peste 50 de ani, au fost implicate in aceasta cercetare care a presupus monitorizarea lor pe parcursul unei perioade de 15 ani, potrivit Institutului pentru cercetari medicale Westmead.

In cazul persoanelor care au consumat cel putin o portie de portocale in fiecare zi a fost constatat un risc cu peste 60% mai redus de a se confrunta cu probleme de vedere 15 ani mai tarziu.

Potrivit concluziilor studiului, beneficiile au fost observate si in cazul celor care au consumat doar o portocala pe saptamana.

Cercetatoarea Bamini Gopinath, profesor asociat la Universitatea din Sydney, a notat ca aceste concluzii au indicat faptul ca flavonoidele din portocale contribuie la prevenirea degenerescentei maculare, scrie Agerpres.

Flavonoidele sunt antioxidanti puternici care se gasesc in aproape toate fructele si legumele. Despre acestia se crede ca au beneficii antiinflamatoare importante pentru sistemul imunitar.

Pana in prezent nu a fost identificat un tratament care poate ajuta la vindecarea degenerescentei maculara.

Scopurile principale ale cercetarii au fost acelea de a explora ceea ce se ascunde in spatele afectiunilor oftalmologice, dar si conditiile genetice si de mediu care pot constitui o amenintare la adresa acuitatii vizuale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.