Social 10 Iulie 2018 11:34
Angajatii MAI au intervenit pentru inlaturarea efectelor inundatiilor la nivelul a 67 localitati din 27 judete si Municipiul Bucuresti.

"La nivel national sunt in serviciul operativ peste 22.000 angajati MAI – pompieri, jandarmi si politisti cu peste 9.000 de mijloace tehnice.

O atentie deosebita va fi acordata raurilor din bazinele hidrografice Oltet, Cerna, Olt si Lotru (judetul Valcea, Gorj si Arges) unde a fost emisa avertizare hidrologica Cod Rosu, valabila pana la ora 20.00.

In ultimele 24 de ore, jandarmii si pompierii au actionat in sprijinul autoritatilor locale pentru inaltarea digurilor, fiind finalizata constructia a 6 diguri temporare in judetul Sibiu si, in prezent, se actioneaza pentru constructia unuia in judetul Bacau.

Totodata, s-a actionat pentru evacuarea apei din 82 case, 220 curti, 91 gradini, 133 subsoluri, 38 strazi, 2 anexe gospodaresti si pentru decolmatarea a 147 fantani.

De asemenea, se intervine, in continuare pentru degajarea drumurilor de aluviuni si pietre. In prezent, mai sunt inchise drumul national DN7D in zona localitatii Titesti (jud. Valcea) si drumul judetean DJ 106E – intre loc. Dobra si Jina (jud. Alba). Pe drumurile DN 64 – jud. Valcea, DJ 106M – jud. Alba si DJ 676G - jud. Valcea, circulatia se desfasoara ingreunat.

La acest moment, raman evacuate preventiv 6 persoane - 2 in loc. Sacel din judetul Sibiu si 4 in loc. Jibou din judetul Salaj. Nu sunt semnalate persoane blocate sau urgente medicale ce nu pot fi asigurate din cauza fenomenelor meteorologice.
Din punct de vedere al alimentarii cu energie electrica, potrivit raportarii distribuitorilor, se inregistreaza intreruperi in alimentarea cu energie electrica la nivelul a 3 localitati din 2 judete (Arges si Bihor), insumand un numar de 215 consumatori, iar pentru remedierea defectiunilor se actioneaza in teren cu 2 echipe de interventie", arata MAI intr-un comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.